Hold dit gulv pænt og smukt

Vedligeholdelse af gulve

Du vil nok, ligesom de fleste andre, gerne undgå, at dit nye gulv hurtigt kommer til at se slidt ud igen. Det er der heldigvis råd for. For et meget vigtigt trin, når det kommer til at holde dine gulve flotte og pæne, er vedligeholdelsen.

Fremgangsmetoderne er lidt forskellige alt efter, hvilken behandling dit gulv har fået. Her opridser vi de vigtigste punkter for hver behandlingsform.

Lakerede gulve: Når dit gulv er lakeret, er det vigtigt at bruge så lidt vand som muligt. Ridser kan ikke undgås ved et gulv, der bruges dagligt, og ved brug af meget vand, kan vandet trænge ned i ridserne, hvilket beskadiger og misfarver træet.

Brug generelt tør-mop, støvsugning eller fejning, når du gør rent og suppler løbende med vask med ph-neutralt middel.

Oliebehandlede gulve

Helt kort så bør du ofte støvsuge dit oliebehandlede gulv, så du undgår ridser og snavs, der kan trænge ned i gulvet. Når du vasker gulvet, er det vigtigt, at du bruger en natursæbe som er egnet til oliebehandlede gulve. Du må aldrig bruge rengøringsmidler med sulfo og heller ikke brun sæbe, da det vil fjerne fedtstoffet i gulvet. Yderligere skal du undgå at bruge for meget vand på gulvet.

Yderligere anbefaler vi dig, at dit gulv 1-2 gange om året behandles med plejeolie

Ludbehandlede gulve

Når du har fået slebet og efterbehandlet dit gulv med lud, så er det en god ide at mætte gulvet. Det gør du, ved at vaske det 3-4 gange med hvid natursæbe. Natursæbe er et ideelt middel til at mætte dit trægulv.

Jævnlig støvsugning er alfa og omega ved et ludbehandlet gulv – ellers er der større risiko for, at det får ridser, og at snavs trænger ned i gulvet. Yderligere skal du jævnligt vaske gulvet med hvid natursæbe. På den måde holder du gulvet mættet og flot.

Det er de helt grundlæggende råd til at holde dit nye ludbehandlede gulv nyt og flot så længe som muligt.

Billeder fra projekter

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud

Vi står altid klar til at rådgive dig, når det kommer til vedligeholdelsen af dit gulv. Uanset hvilken behandling dit gulv har fået.


Du kan blot sende os en mail på info@tmgulvogbyg.dk eller give os et kald på tlf.: 28 91 12 12.

Scroll to Top

Bliv Ringet Op

Udfyld felterne og bliv ringet op til en uforpligtende snak omkring dine behov.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.