Giv dit gulv liv igen

Afslibning & afhøvling af gulve

Gulvene i dit hjem har en stor betydning for, hvordan dit hjem tager sig ud. Derfor er det også vigtigt, at de ser flotte og sunde ud.

Tanken om, at et gammelt og slidt trægulv kan ende med at se ud som et nyt, virker måske for god til at være sand. Men det er det slet ikke. For det er nemlig det, vi her hos TM Gulv og Byg kan hjælpe dig med.

Hos TM Gulv og Byg i Aarhus har vi stor erfaring med afslibning og afhøvling af gamle gulve, så resultatet bliver, som var gulvet helt nye. Vi har mange kunder i Århus og omegn, men vi hjælper gerne kunder i hele Østjylland.

Hvad har mit gulv brug for?

Der er stor forskel på, hvilken behandling forskellige gulve har brug for. Om du har brug for en gulvafslibning eller både gulvafhøvling og -afslibning, afhænger af dit gulvs tilstand.

Det kan være svært selv at vurdere, hvad dit gulv har brug for. Her står vi klar til at rådgive dig. Med 20 års erfaring bag os, ved vi, hvad forskellige gulve har brug for, og du kan derfor være helt sikker på et flot resultat, uanset hvordan dit gulv ser ud.

Få den rette behandling til dit gulv

Hvad er gulvafslibning?

En gulvafslibning er den metode vi oftest anvender, når vi behandler gulve.  Alle gulve der bliver betrådt dagligt, får helt naturligt skrammer og ridser, som er nemme at se. Men heldigvis også nogle af de skader, der er nemmest at fikse.

Med en afslibning af gulv kommer vi ned til det råtræ, fjerner ridserne og skrammerne og efterbehandler det.

Uanset hvilken gulvtype du har, kan vi lave en professionel gulvafslibning, som efterlader dig med et gulv, der står så flot, som var det helt nyt.

Hvad er gulvafhøvling?

Nogle gange kan et gulv have brug for en mere dybdegående behandling. Det er her, at vi udfører afhøvling af gulv.

Hvis dit gulv f.eks. har meget dybe ridser og mange ujævnheder, så anbefaler vi dig, at du får lavet en afhøvling først. Med en gulvafhøvling retter vi dit gulv op, og på den måde opnår man det allerbedste slutresultat.

Det er sjældent, at et gulv er så skadet, at det har brug for en gulvafhøvling, og en gulvafslibning er tit nok. Men når der er brug for en afhøvling, er den efterfølgende proces næsten den samme, som når dit gulv kun har brug for en gulvafslibning.

Eneste forskel er at et meget skadet gulv, kan have brug for den mere dybdegående reparation, som det får ved afhøvling.

Dog er det sjældent, at et gulv er så skadet, at det har brug for en gulvafhøvling.

Sådan foregår afslibning og afhøvling af gulve

Afhøvling eller afslibning af gulve

Afhøvling af gulve er mest noget, man gjorde førhen, da man i dag kan fikse langt de fleste gulve ved en almindelig gulvafslibning. Men vil dog foretage en afhøvling af et gulv, hvis der f.eks. er tale om meget gamle, skæve eller ujævne brædder. Derudover er der flere gamle gulve, som er fernisbehandlede.

Det betyder, at de er behandlet med en form for lak, som typisk skaber et mørkere og varmere gulv. Hvis man gerne vil fjerne fernis fra et gulv, er afhøvling ofte den bedste løsning, da man på denne måde hurtigt vil kunne få fjernet det øverste lag.

Gulvafhøvlingen vil ofte være første trin i processen, og der vil være behov for efterfølgende gulvafslibning. Det foregår med en gulvhøvl, hvor vi høvler et par millimeter af gulvet. På den måde fjernes de største ujævnheder, skader eller lignende.

Det er mest massive gulve, hvor gulvafhøvling er en mulighed, og det er hovedsageligt noget, der gøres, når der er tale om gamle ferniserede gulve eller massive plankegulve. Har du en anden type trægulv, vil en almindelig gulvslibning ofte være den rigtige løsning.

Før Efter
Før Efter

Forberedelse inden støvfri afslibning af gulv

Der er ikke meget forberedelse forud for en gulvafslibning. Det eneste, der skal gøres, er, at gulvet skal ryddes fuldstændig, så vi kan komme ordentligt til med vores maskiner. Derudover kan du også overveje at fjerne småting og nips.

Hos TM Gulv og Byg anvender vi dog den nyeste teknologi med vakuumsug. Det gør, at vi kan tilbyde støvfri gulvafslibning, hvor du efterfølgende nærmest ikke kan se, at vi har været der.

Vi hjælper med den rigtige løsning

Er du i tvivl om, hvorvidt afhøvling eller afslibning af gulve er den rigtige løsning for dig, står vi hos TM Gulv og Byg klar med rådgivning. Vi har mange års erfaring i branchen, og derfor har vi arbejdet med mange forskellige typer trægulve hos kunder i Århus og omegn. Derfor ved vi også, hvad der er det bedste for dit trægulv.

Vi kan komme ud og besigtige opgaven, hvor vi tager en snak om, hvad der oplagte løsning. Alternativt kan du sende billeder, da vi i langt de fleste tilfælde også ud fra billeder vil kunne vurdere, hvad der skal gøres ved gulvet.

Er gulvet helt ødelagt, tilbyder vi også at lægge et nyt gulv. Det er dog ofte en dyrere løsning, og vores erfaring er, at langt de fleste gulve med en gulvafslibning vil kunne blive så gode som nye.

Før Efter

Vores cases

Ældre fyrtræsgulv med natursæbe-finish

Under behandlingen
Gulvet er noget slidt, men smukt under overfladen
Før behandlingen
Gulvet er et noget ældre og slidt fyrtræsgulv
Efter behandlingen
Gulvet er afslebet og efterbehandlet med natursæbe
Previous slide
Next slide

Afslibning af askeplank i Tueager

Under behandlingen
Vi afsliber hele det knap 1000 m2 store plankegulv
Før behandlingen
Gulvet er et stort plankegulv af ask og trænger til en opfriskning
Efter behandlingen
Gulvet er afslebet og efterbehandlet med 3 x mat lak
Previous slide
Next slide

Afslibning af gammelt ferniseret fyrplankegulv

Under behandlingen
Sikke et flot gulv der er gemt væk under ferniseringen!
Før behandlingen
Gulvet er et gammelt ferniseret fyrplankegulv
Efter behandlingen
Gulvet er afslebet og forberedt efterbehandling med til lud og sæbe
Previous slide
Next slide

Bøgeparket gulv med vandskade

Under behandlingen
Vi jævner det skæve gulv ud, ved at køre diagonalt på det
Før behandlingen
Gulvet er et bøgeparketgulv, som har fået fugtskade over flere år
Efter behandlingen
Gulvet er afslebet og efterbehandlet med 3 x mat lak
Previous slide
Next slide

GALLERI

Skal du have fornyet dine gulve?

Har dine gulve brug for nyt liv – men er du i tvivl om hvilken behandling, de bør få? Så tøv ikke med at kontakte os! Med vores mange års erfaring giver vi dig en professionel vurdering af dit gulv.

Skriv blot til os på mail: info@tmgulvogbyg.dk eller tlf.: 28 91 12 12 – så kan vi give dig et uforpligtende tilbud.

Scroll to Top

Bliv Ringet Op

Udfyld felterne og bliv ringet op til en uforpligtende snak omkring dine behov.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.